Gratis schatting

Uw Huis zorgt voor gratis schatting van uw woning

Als u uw woning wilt verkopen, is de eerste vraag waarschijnlijk hoeveel uw woning waard is. U kan zelf vergelijken met woningen uit uw buurt, maar er komt zoveel meer bij kijken. Kies daarom voor een professionele schatter van Uw Huis. Met onze ervaring berekenen we juiste prijs voor uw woning. Onze schatters komen helemaal gratis langs in het het Waasland en omstreken, zonder verplaatsingskosten!  

Uw Huis zorgt voor correcte schatting 

De juiste vraagprijs bepalen is cruciaal om uw woning te verkopen. Niemand wilt te weinig vragen, maar ook een te hoog startbedrag brengt een verkoop in gevaar. Daarom zorgen onze schatters voor een correcte en uitgebreide waardebepaling van elke woning, appartement, villa, bouwgrond, studentenwoning, winkel of handelspand, loods, bedrijfsgebouw, opbrengsteigendom, kantoor, …


Voor wie?

Wij zorgen voor waardebepalingen van alle eigendommen voor particulieren, zelfstandigen, banken, verzekeraars, advocaten, notarissen, curatoren, enzovoort.


Waar?

Onze professionals zijn actief in het Waasland en omstreken: Sint-Niklaas, Temse, Hamme, Waasmunster, Beveren, Kruibeke, Stekene, Sint-Pauwels, Sint-Gillis-Waas. Staat uw gemeente niet in deze lijst? Neem contact met ons op, misschien kunnen we toch helpen!


Waarom?

Uw Huis zorgt voor waardebepalingen in geval van aankoop of verkoop. Voor de meest uiteenlopende redenen kan u terecht bij onze erkende schatters: scheiding, inbreng of uithalen uit vennootschap, successierechten bij erfenissen, schenkingen, enzovoort.
 


Hoe schat Uw Huis de waarde van uw woning?

De doelstelling van een juiste waardebepaling van de makelaars bij Uw Huis is de correcte waarde van uw woning te schatten die men in normale omstandigheden voor een onroerend goed kan krijgen.
Om de waarde van een huis of een eigendom te kunnen schatten, baseert men zich op meerdere factoren en de 10 geboden van Uw Huis.
 

DE 10 GEBODEN

1. De ligging van de grond

De ligging heeft een zeer grote invloed op de vraagprijs. De prijs van bouwgrond in Waasmunster is bijvoorbeeld duurder dan die in Hamme. De prijs van een grond gelegen in een rustige omgeving is anders dan aan een drukke (snel)weg, enzovoort.

2. De oppervlakte van de grond

Hoe groter de grondperceel, hoe duurder de prijs. Heeft de woning een tuin of koer of misschien geen tuin? De breedte van de bouwgrond, bebossing, en dergelijk spelen allemaal een rol.

3. De oriëntatie van de grond

Is de woning zuidwest gericht of ligt die volledig naar het noorden? Staan er grotere gebouwen rondom de tuin?

4. De bewoonbare oppervlakte

Hoe meer leefbare vierkante meters in het huis of appartement, hoe duurder. Een kelder en niet-ingerichte zolder worden hierbij niet mee in rekening gebracht.

5. De staat van het onroerend goed

Is de woning goed onderhouden en voldoet ze nog aan de hedendaagse stijl en normen? Zijn er veel kosten aan de technieken? Is er centrale verwarming? Is de elektriciteit in orde? Is het gebouw geïsoleerd? Welke score staat er op het EPC attest?

6. De afwerking van het huis

Werden er goedkope of dure materialen gebruikt? Werd alles uitgevoerd volgens de regels van de kunst? Is er een postinterventiedossier (verplicht vanaf 2002)?

7. De ouderdom van de woning

Moet er vernieuwd worden? Of is de woning recent gerenoveerd? Voldoen bepaalde technieken aan de huidige norm?

8.  Het soort woning

Zal er veel vraag zijn naar het type woning? Is het onroerend goed een rijwoning, een riante villa, appartement, een handelspand, opbrengstwoning, horecazaak of loods? 

9. De bereikbaarheid van de woning

Is er parking genoeg, ligt de woning in de stad of op het platteland? Zijn er scholen en winkels in de omgeving?

10. De constructie van de woning

Is de woning opgetrokken uit bakstenen en beton, is het houtskeletbouw, ….

 
De juiste formule om de waarde van een huis te bepalen bestaat niet. Voor een professionele waardebepaling van een eigendom moet rekening worden gehouden met alle bovenstaande punten. Het schatten laat u daarom best uitvoeren door een ervaren makelaar of door een erkende schatter. 
U wilt uw woning verkopen? Vraag uw gratis schatting aan en we contacteren u zo snel mogelijk. 

U gebruikt een verouderde browser. Upgrade nu naar een moderne browser om ten volle gebruik te kunnen maken van alle functies van onze site:
Chrome |  FireFox |  Opera |  Safari |  Microsoft Edge
Terug naar boven
Sluit menu uw-huis.be vastgoedmakelaar